IT

systemer, software...

Det kræver mere end juridiske færdigheder at arbejde med it-retlige problemer. Viden om it, systemer, krav, processer m.m. er lige så vigtig, da kompleksiteten er stødt stigende selv for standardløsninger. IT-ret er en specialdisciplin, hvor erfaring med og indsigt i softwareudvikling, hosting m.m. er altafgørende for at kunne levere kvalificeret rådgivning.

de forskellige it-discipliner

Domænenavne

Der findes regler for, hvad din internetadresse / URL kan være. Man må f.eks. ikke krænke andres varemærke ved at bruge deres navn som del af URL'en.

sui generis

Når man bruger tid og kræfter på at optimere og forfine data i database, så vil man gerne beskytte sin investering. Det kan man med sui generis reglen, der er en EU-regl.

hosting

Vælger man at bruge en ekstern hostingpartner frem for selv at hoste sine online løsninger, så er der specielt i forhold til GDPR nogle ting, man skal være opmærksom på.

udviklingsaftale

Skal man have lavet en ny hjemmeside eller udviklet ny software, skal man vælge mellem at få lavet en særlig løsning eller at bruge en standard. Der er juridisk stor forskel.

softwarelicens

Mange virksomheder har ikke helt styr på deres licensaftaler, selv om der kan være mange penge i at få tjekket op på dem løbende.

sla - driftaftale

Har man ikke selv en større it-afdeling, giver det god mening at indgå en SLA / driftaftale med sin it-leverandør. Her er der en del ting, som man skal tage højde for.

open source

Udvikling af specielle løsninger kan enten ske med udgangspunkt i en gratis open source eller i en licensbaseret platform. Der er både fordele og ulemper ved begge to.

rettigheder

Brugen af billeder, tekst, logoer og andre varemærker gælder også online. Man må ikke "låne" eller "bruge" de ting, som andre har lagt på nettet, uden at have fået lov.

komplekse og knudrede it-kontrakter...

Det er svært at gennemskue, hvad man helt præcist skriver under på i en it-kontrakt, hvis man ikke forståelse for både jura og teknologi.  Som virksomhed sidder man over for en professionel modpart, der har it-leverancer som levevej, og de har derfor hjemmebanefordelen i forhandlingerne. Den fordel kan man minimere, hvis man supplerer sit hold med en, der ved lige så meget om it-kontrakter som leverandøren.